Kivi- ja maa-ainekset

Sora ja hiekka

Sora ja- hiekkatuotteet ovat suoraan penkasta sellaisenaan, seulomalla tai murskaamalla jalostettuja kiviaineslajikkeita. Yleisimmät käyttötarkoitukset näillä tuotteilla ovat piha- ja tierakentamisessa. Hiekka/luonnonsora seulottuna penkasta soveltuu moniin eri käyttötarkoituksiin ja raakamateriaalina asennushiekaksi ja täyttöihin.

Murskeet

Kalliomurske on kalliosta louhittua ja murskattua kiviainesta, joka sisältää myös hienoaineksen. Eri raekokoon seulottuna kalliomurske on hyvin monikäyttöinen materiaali mm. teiden, katujen ja muiden liikenneväylien rakentamiseen. Kalliomurskeen partikkelit ovat täysin murskautuneita, mikä tekee murskeista hyvin tiivistyviä sekä kantavia. Kaikkein hienojakoisinta kalliomursketta eli kivituhkaa käytetään esimerkiksi pihojen pintakerroksissa sekä pihalaatoituksen alla.

Sepelit

Sepeli on kalliomurskeen tai luonnonsoran katkaistu lajike. Siinä ei ole tiettyä alarajaa pienempää raekokoa. Luonnonsorasta seulottua ”sepeliä” kutsutaan singeliksi. Singelissä rakeet ovat pyöreäreunaisia. Käyttökohteita sepelillä ja singelillä ovat mm. hiekoitus, salaojat, kapillaarikatkot rakennusten alapohjissa ja perusmuurien vierustat. Singeli soveltuu myös muotonsa puolesta koristekiveksi mm. pihojen vierustoille ja talojen viereen ns. roiskesuojaksi.

Mullat ja erikoistuotteet

Valikoimastamme löytyy erikokoisia seulanpääkiviä, hiekkapitoista kalkittua multaa kasvualustaksi mm. nurmikoille ja muille kasveille sekä kuorikatteita.

Kuljetus- ja maa-aineksien vastaanotto

Hoidamme kuljetukset joustavasti ja asiakkaan tarpeiden mukaan. Meiltä voit tilata lavettikuljetukset sekä otamme vastaan myös puhtaita maa-aineksia.