Yrityskuvaus

Kouvolan Betoni

Kouvolan Betoni tunnetaan täsmällisenä ja luotettavana betonielementtien valmistajana asiakastarpeisiin. Osaaminen vuosikymmenien tuomalla kokemuksella on hioutunut korkeaksi ammattitaidoksi. Tuotevalikoimaan kuuluvat erilaiset betonielementit asunto-, julkisen- ja infrarakentamisen tarpeisiin sekä teollisuuteen.

Historia

Perheyrityksen toiminta sai alkunsa 1950-luvun alussa, jolloin Valkealan Aitomäessä syntyneet ja kasvaneet veljekset Paavo ja Lasse Ihanainen hankkivat elantoa suurelle perheelleen myymällä maataloustuotteita torilla, sekä ajamalla multaa ja mutaa hevosilla Kouvolaan.

Koneellistaminen alkoi vuonna 1954, jolloin he ostivat ensimmäisen henkilöauton ja traktorin. Traktorin perään veljekset kehittivät vinssin, oja-auran sekä vetävän peräkärryn. Näillä välineillä he saavuttivat merkittävää kilpailuetua ja menestystä.

Vuosi vuodelta yritystoiminta laajeni muun muassa soran ajoon. Vuonna 1966 perustettiin sora- ja maanrakennusalan yritys Tykkimäen Sora, Kouvolan Tykkimäkeen. Vuosien varrella toimintaa on vahvistettu hankkimalla useita sora- ja maa-alueita. Omat sora- ja kallioraaka-aineet ovat edelleen yrityksen vahva kilpailuetu.

Kouvolan Betoni Oy:n valmisbetonitehdas käynnistettiin vuonna 1970 soran jatkojalostusta varten. Menestyksen myötä toiminta laajeni ensin valimotuotteisiin, ja siitä edelleen harkko- ja päällystekivituotteisiin. Valmisbetonitehtaan toimintaa laajennettiin edelleen vuonna 1992, kun Tykkimäen tehdasalueelle rakennettiin betonielementtitehdas.